Cine este Gabriela Ruse, jucătoarea care a chinuit-o pe Agnieszka Radwanska. A vrut să renunțe la tenis, la doar 20 de ani

Cine este Gabriela Ruse, jucătoarea care a chinuit-o pe Agnieszka Radwanska. A vrut să renunțe la tenis, la doar 20 de ani. La primul meci pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, Gabriela Ruse, locul 195 WTA, a pierdut dramatic meciul cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA, scor 3-6, 6-4, 5-7, după ce a avut 6 mingi de meci! ”Aga” a jucat finala la Wimbledon, în 2012, și a fost pe locul 2 WTA.

Gabriela Ruse și-a comentat evoluția:

„Primul meu gând a fost să mă bucur de șansa pe care mi-am oferit-o singură, aceea de a juca pe un teren mare și de a întâlni o adversară de top. La victorie nici nu m-am gândit. Va rămâne în memorie meciul ăsta, dar nu va fi nici primul și nici ultimul pentru mine.

Sunt hotărâtă ca aici să fie primul meu Grand Slam câștigat. Mă simt foarte bine pe iarbă și cum fiecare jucătoare își dorește să câștige un Grand Slam. Eu îmi doresc să câștig Wimbledon

După meci mi-am zis că așa a fost să fie, că n-am fost în stare să închid meciul. Dar sunt multe meciuri în situația asta, nu am pățit-o doar eu. Și eu am mai întors meciuri așa.

Fetele, mai ales cele de top, luptă pentru fiecare minge și dau totul. Sunt bucuroasă că a fost pe un teren atât de mare și majoritatea oamenilor strigau pentru mine. Nu știu dacă erau români, dar eram foarte fericită când îi auzeam. Îmi dădeau foarte multă energie”, a declarat Gabriel Ruse, pentru treizecizero.ro.

Gabriela Ruse a dezvăluit că a trecut prin momente grele și că a fost la un pas să se lase de tenis în urmă cu câteva luni.

‘Acum trei luni eram în situația de a mă lăsa de tenis. Marcel (n.r. – Marcel Miron – foto, antrenorul Gabrielei) m-a sfătuit să lucrez în continuare cu el și să-l ascult și că rezultatele vor veni. Și așa a fost. Mă gândeam să mă las pentru că simțeam că nu mai pot să joc la un nivel atât de înalt. Simțeam că mă plafonasem și că nu mai pot reveni după acea accidentare foarte urâtă la genunchi. Până la urmă, am ascultat de el, iar rezultatele au venit’, a adăugat jucătoarea de tenis


https://www.libertatea.ro/sport/cine-este-gabriela-ruse-jucatoarea-care-a-chinuit-o-pe-agnieszka-radwanska-2315457