GABI RUSE, ANUNȚ SURPRINZĂTOR DUPĂ ELIMINAREA DE LA WIMBLEDON! “NU VOI PARTICIPA LA JO”

Gabriela Ruse a fost eliminată de la Wimbledon în această după-amiază, în primul tur, după ce a pierdut în fața Elenei Rybakina, favorita nr. 4. După meci, românca a dezvăluit într-un interviu pentru Eurosport că nu va participa în această vară la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Gabriela Ruse a fost învinsă în această după-amiază, în primul tur de la Wimbledon 2024, de Elena Rybakina, campioana din 2022, care a eliminat-o din competiție după ce s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-1, după o oră și 10 minute de joc.

La finalul partidei, românca a oferit un interviu pentru Eurosport în care a vorbit, printre altele, despre cum a fost duelul cu favorita nr. 4 de la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ruse s-a arătat mulțumită de ceea ce a arătat în calificările de la Wimbledon, amintind că sezonul 2024 a început cu întârziere pentru ea.

Îmi pare rău că nu ne vedem după o victorie, asta e viața. Din păcate, tragerea la sorți nu a fost extraordinară, cred că mai prost de atât nu se putea. Dar nivelul meu încă nu este de top 10, să nu uităm că am început sezonul cu 4 luni mai târziu, am avut o accidentare foarte gravă la începutul anului.

Sunt foarte fericită cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna asta la Wimbledon. Parcursul meu e din ce în ce mai bun. Astăzi nu am avut foarte multe șanse, ea m-a dominat fără drept de apel de la început până la sfârșit și clar a fost jucătoarea mai bună de pe teren“, a spus Gabriela Ruse.

Românca a comentat și căzătura suferită în timpul meciului, precizând că nu știe, în acest moment, cât de gravă este accidentarea.

Am căzut destul de rău, într-adevăr, terenul era destul de umed, nu-mi dau seama încă de ce, cred că din cauza umidității pentru că am jucat cu terenul acoperit din cauza ploii, a condițiilor meteo.

Încă nu-mi dau seama dacă este o accidentare sau mai mult doar o sperietură, dar știu sigur că am căzut destul de rău“, a adăugat jucătoarea noastră.

GABRIELA RUSE, OUT DIN DELEGAȚIA ROMÂNIEI PENTRU JO DE LA PARIS 2024

Întrebată ce urmează pentru ea, Gabriela Ruse a făcut un anunț dureros, arătându-se dezamăgită. Sportiva a dezvăluit că nu va participa la Jocurile Olimpice, deși se aștepta să facă parte din delegația României.

Ruse a menționat că a fost lăsată în afara lotului de către cei care au stabilit cine sunt jucătoarele care vor merge la Paris 2024, nedorind să comenteze prea mult ce s-a întâmplat.

Din păcate, eu nu am ce să pregătesc, nu voi participa la Jocurile Olimpice. Nu-mi doresc să comentez foarte mult acest subiect, nu cred că sunt eu în măsură să-l discut. Din păcate, asta a fost decizia celor care s-au ocupat de asta.

Mă voi concentra pe… nici nu știu exact ce voi juca după această săptămână. Fie revin pe zgură, fie mă voi pregăti pentru turneele din Statele Unite ale Americii. Nu este încă clar ce voi face.

Încă sunt la dublu aici și sper să meargă bine aici, să fiu sănătoasă, să nu am nicio problemă cu piciorul și să pot să joc la dublu. Apoi o să mă decid cu antrenorul meu ce vom face.

Și eu am crezut că voi merge la Paris, dar din păcate asta a fost decizia și eu nu am ce să fac. Nu eu iau deciziile pentru JO și echipa națională, altcineva se ocupă de asta și ei sunt cei care aleg jucătoarele, ca să spun așa“, a declarat Gabriela Ruse, în exclusivitate pentru Eurosport.

Wimbledon 2024 se desfășoară în perioada 1 iulie – 14 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și în aplicația Max.


https://www.eurosport.ro/tenis/wimbledon-4/2024/gabi-ruse-anunt-surprinzator-dupa-eliminarea-de-la-wimbledon-nu-voi-participa-la-jo_sto20014886/story.shtml