GABRIELA RUSE, CALIFICARE PE TABLOUL PRINCIPAL LA AUCKLAND ȘI ADVERSARĂ DE TOP ÎN PRIMUL TUR

Gabriela Ruse este în formă bună și a trecut după un meci de 2 ore de ultimul tur al calificărilor de la Auckland. O fostă câștigătiare de US Open va fi adversara Garbrielei Ruse în turneu al noului sezon.

GABRIELA RUSE VA JUCA ÎN PRIMUL TUR LA AUCKLAND

Gabriela Ruse a început cu două victorii primul turneu al sezonului. Jucătoarea care începe 2024 de pe locul 128 WTA a continuat seria meciurilor bunde la Cluj, unde în octombrie a jucat finala turneului 250. Ruse a trecut în primul tur al calificărilor de Danilina din Kazahstan și a avut o advrsară mult mai dificilă pentru accederea pe tabloul principal. Bucureșteanca a câștigat cu 6-0, în doar 29 de minute primul set al disputei cu Jule Niemeier, sfertfinalistă la Wimbledon în 2022. Jucătoarea din Germania a revenit și a egalat la seturi, dar Ruse a avut energie și inspirație pentru a-și adjudeca meciul după un set decisiv în care a condus cu 5-1 și s-a impus cu 6-3.

Pentru Ruse calificarea în primul tur la Auckland înseamnă și un meci în premieră cu o fostă câștigătoare de la US Open. Gabriela are timp de refacere pentru disputa cu Emma Răducanu (298 WTA) este abia pe 2 ianuarie. “E bine când nu ai trei ghipsuri pe tine în același timp. Pur și simplu să te poți mișca încolo și încoace, să poți face duș, să-ți aranjezi părul, lucruri banale” a spus Emma Răducanu care a stat mai mult accidentată în 2023.

Emma revine după 9 luni în circuitul profesionist și Gabi Ruse este deja acomodată cu suprafța de joc, dar și cu condițiile meteo de la Auckland.

Pe tabloul principal de la Auckland este și Jaqueline Cristian (89 WTA), care va juca în primul tur cu Wang Xiyu (70 WTA).


https://www.eurosport.ro/tenis/asb-classic/2024/stirile-diminetii-gabriela-ruse-calificare-pe-tabloul-principal-la-auckland-si-adversara-de-top-in-p_sto9939610/story.shtml