gabriela-ruse-logo

Media

              

”Sunt foarte naționalistă!” Gabriela Ruse abia așteaptă duelul din Fed Cup. ”Suntem gata de luptă!”

Gabriela Ruse (23 de ani, 168 WTA), care a fost convocată de către Monica Niculescu în ultimul moment pentru partida cu Italia, din Fed Cup, după ce Simona Halep s-a accidentat, este gata să dea totul la Cluj, în cazul în care va fi introdusă pe teren. Sportiva din București nu avea speranțe pentru convocare, dar acum este gata să facă partide memorabile. Ruse are o mare ambiție, mai ales că se declară o naționalistă convinsă. ”Nu mă așteptam să fiu convocată la Fed Cup, pentru că știam că va veni Simona. Mi-a părut rău, însă, când am auzit de accidentarea ei și sper să revină cât mai repede în circuit.  Evident că m-am bucurat pentru convocarea mea și sper să jucăm bine și câștigăm”, a spus Ruse, pentru Digi Sport.

Gabriela Ruse abia așteaptă duelul din Fed Cup. ”Joc și simplu și dublu și dublu-mixt, orice pentru România!”

Suprafața de joc va fi una diferită față de cea din ultima vreme, dar Gabriela spune că a avut parte de o perioadă foarte bună de antrenamente. ”Prima zi a fost mai grea, pentru că am venit de pe zgură. Dar, apoi, totul a decurs bine, am avut o săptămână de pregătire foarte bună. Suntem pregătite de luptă!”, a mai spus Gabriela. Momentan, Ruse a fost inclusă pe lista de dublu, dar spune că este gata oricând să joace și la simplu. Pentru Gabriela, acest meci de Fed Cup este extrem de important și a explicat și de ce. ”Da, sunt pregătită să joc în orice moment și simplu. Nu se știe ca va fi, dar eu sunt gata să joc și simplu, dublu, dublu-mixt. Sunt foarte naționalistă, îmi iubesc foarte mult țara și mereu a fost foarte important pentru mine să joc pentru România, chiar de la juniori”, a mai spus Ruse, la Digi Sport.

Tricolorele și-au aflat adversarele și ordinea în care vor intra pe teren la meciul România – Italia, din play-off-ul “Billie Jean King Cup

Sâmbătă, Irina Bara va face schimb de adversare cu Mihaela Buzărnescu. Numărul 132 mondial o va întâlni pe Martina Trevisan, în timp ce coechipiera sa se va duela cu Elisabetta Cocciaretto. La dublu, căpitanul României, Monica Niculescu, va face pereche cu Gabriela Ruse și vor evolua contra cuplului Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone. Partidele programate vineri, 16 aprilie:
  • Irina Bara – Elisabetta Cocciaretto, ora 15:30, pe Digi Sport 2
  • Mihaela Buzărnescu – Martina Trevisan, ora 17:30, pe Digi Sport 2
Meciurile de sâmbătă, 17 aprilie:
  • Irina Bara – Martina Trevisan, ora 14:00, pe Digi Sport 2
  • Mihaela Buzărnescu – Elisabetta Cocciaretto, ora 16:00, pe Digi Sport 2
  • Monica Niculescu/Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone, ora 18:00, pe Digi Sport 2.

https://www.digisport.ro/tenis/sunt-foarte-nationalista-gabriela-ruse-abia-asteapta-duelul-din-fed-cup-suntem-gata-de-lupta-1061207


    

EXCLUSIV Gabriela Ruse, despre ce învață de la Simona Halep: „Asta iau de la ea” » Decizia cu privire la Australian Open și cum a schimbat-o noul antrenor

Gabriela Ruse, în vârstă de 23 de ani, s-a pregătit două săptămâni cu Simona Halep (29), numărul 2 mondial, și spune că în 2020 și-a schimbat modul de a privi antrenamentele. Sub îndrumarea lui Iulian Vespan, „am ajuns să muncesc triplu decât până acum”.
A încheiat ciudatul an 2020 cu o semifinală la simplu în puternicul turneul challenger de la Dubai, cu premii de 100.000 de dolari. Era miezul lunii decembrie și lucrurile mergeau foarte bine în pregătire pentru Gabi, deschizând o ușă amplă spre un nou sezon competitiv. Pe 20 decembrie însă, s-a accidentat serios la degetul mare de la mâna dreaptă, o fractură, și toate planurile au fost puse pe pauză până la vindecare. În loc de tenis, face acum recuperare și antrenamente fizice, așteptând momentul în care va putea să revină pe teren.

Aspirațiile Gabrielei Ruse pentru 2021: „Vreau în Top 80”

Problema de la mână a făcut-o pe Ruse, numărul 159 mondial, să nu poată participa la Australian Open, acolo unde era înscrisă în calificări. Obiectivul pe care și l-a fixat jucătoarea în vârstă de 23 de ani pentru 2021 rămâne însă neclintit. „Îmi doresc ca până la finalul anului să ajung în Top 100, chiar mai sus, pot să spun Top 80 pentru că eu chiar cred în momentul de față că am calitățile și am muncit îndeajuns de mult să pot să ajung acolo”, a spus ea într-o discuție cu Gazeta. Lucrează de aproape un an cu Iulian Vespan, pe care „îl așteptam de vreo cinci ani”, spune ea, un antrenor experimentat care le-a pregătit pe Vera Zvonareva și Alisa Kleibanova, în echipă fiind și Cătălin Nedelescu. Rezultatele se văd, promite Gabi, care e mulțumită de felul în care a muncit în 2020.

Gabriela Ruse a depășit mononucleoza

Românca a avut probleme de sănătate din toamna anului trecut, dar, paradoxal, întreruperea activității cauzată de pandemie a ajutat-o. La US Open 2019 a contractat mononucleoză. „A fost complicat pentru că mă îmbolnăveam foarte des din cauza imunității scăzute. Joci un meci, apoi și pe al doilea și la al treilea nu mai poți. Eu am avut sentimentul acesta luni de zile”, povestea ea pentru Gazetă în iulie trecut. A reușit să depășească însă cu succes boala. „A fost un drum lung, dar acum sunt foarte bine cu analizele. M-am simțit bine, m-am putut antrena pentru că asta era cea mai mare problemă”, a explicat Ruse.

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/gabriela-ruse-fura-meserie-de-la-simona-halep-620274.html


    

România rămâne fără o reprezentantă la Australian Open 2021 » S-a accidentat chiar înaintea turneului: „Anul nu începe cum mi-am dorit”

Gabriela Ruse (23 de ani, 126 WTA) s-a accidentat și nu va putea participa la ediția din acest an de la Australian Open. 
  • Ediția din 2021 de la Australian Open este programată în perioada 8-21 februarie.
Gabriela Ruse, una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noul val, s-a accidentat chiar înainte de primul Grand Slam al anului. În 2020, Gabriela Ruse se oprise în turul 3 al calificărilor de la Australian Open, învinsă de americanca Catherine McNally, scor 1-6, 1-6. „Anul 2021 nu incepe chiar asa cum mi-aș fi dorit. Din cauza unei accidentari, nu o sa fiu prezenta la Australian Open. I hope to be back soon!”, a transmis Gabriel Ruse, prin intermediul Instagram.

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/australian-open-2021-romania-ramane-fara-o-reprezentanta-gabriela-ruse-s-a-accidentat-620045.html#


gabriela-ruse-footer

TENIS
GABRIELA RUSE

E-mail: tenis@gabriela-ruse.ro