Media

         

Irina Begu și Andreea Mitu au câștigat semifinala sută la sută românească de la BRD Bucharest Open

Irina Begu/Andreea Mitu – Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse

ÎN DIRECT la Digi Sport, Perechea Irina Begu/Andreea Mitu a câştigat duelul româncelor din semifinale cu Jaqueline Cristian şi Elena-Gabriela Ruse, scor 6-4, 3-6, 10-6, şi s-a calificat în ultimul act al probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open.

În faţa unei asistenţe destul de reduse, Cristian şi Ruse au reuşit primul break al meciului în ghemul al patrulea, însă nu au reuşit să îşi menţină avantajul pe tabelă. Mult mai experimentate, Begu şi Mitu au revenit imediat, au câştigat de două ori pe serviciul adversarelor şi au încheiat primul set cu un ghem câştigat la 0.

Setul secund a fost dezechilibrat la început, Begu şi Mitu reuşind să se distanţeze la 3-0 după doar 10 minute de joc. La acest scor, Elena Gabriela Ruse a fost deranjată de un spectator din tribune, conflictul verbal cu acesta provocându-i o stare de nervi. Ea a fost calmată de antrenor, iar incidentul a părut că a ajutat-o pentru că împreună cu partenera ei a reuşit să câştige şase ghemuri la rând şi să se impună în setul al doilea cu 6-3.

În super tiebreak, Begu şi Mitu au avut din nou un avantaj pe tabelă, conducând cu 5-1, adversarele s-au apropiat la 4-5, dar în cele din urmă au pus punct meciului impunându-se cu scorul de 10-6.

În finală, Irina Begu şi Andreea Mitu vor întâlni perechea câştigătoare din semifinala Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) – Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia).

Pentru Irina Begu este a doua finală de dublu consecutivă la BRD Bucharest Open, după ce anul trecut, când a făcut pereche cu Raluca Olaru, a reuşit să câştige trofeul.

Prin calificarea în finală Irina Begu şi Andreea Mitu şi-au asigurat suma de 6.400 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce perechea Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse va încasa 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA.


https://www.digisport.ro/tenis/irina-begu-si-andreea-mitu-au-castigat-semifinala-suta-la-suta-romaneasca-de-la-brd-bucharest-open-487392


    

Cine este Gabriela Ruse, jucătoarea care a chinuit-o pe Agnieszka Radwanska. A vrut să renunțe la tenis, la doar 20 de ani

Cine este Gabriela Ruse, jucătoarea care a chinuit-o pe Agnieszka Radwanska. A vrut să renunțe la tenis, la doar 20 de ani. La primul meci pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, Gabriela Ruse, locul 195 WTA, a pierdut dramatic meciul cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA, scor 3-6, 6-4, 5-7, după ce a avut 6 mingi de meci! ”Aga” a jucat finala la Wimbledon, în 2012, și a fost pe locul 2 WTA.

Gabriela Ruse și-a comentat evoluția:

„Primul meu gând a fost să mă bucur de șansa pe care mi-am oferit-o singură, aceea de a juca pe un teren mare și de a întâlni o adversară de top. La victorie nici nu m-am gândit. Va rămâne în memorie meciul ăsta, dar nu va fi nici primul și nici ultimul pentru mine.

Sunt hotărâtă ca aici să fie primul meu Grand Slam câștigat. Mă simt foarte bine pe iarbă și cum fiecare jucătoare își dorește să câștige un Grand Slam. Eu îmi doresc să câștig Wimbledon

După meci mi-am zis că așa a fost să fie, că n-am fost în stare să închid meciul. Dar sunt multe meciuri în situația asta, nu am pățit-o doar eu. Și eu am mai întors meciuri așa.

Fetele, mai ales cele de top, luptă pentru fiecare minge și dau totul. Sunt bucuroasă că a fost pe un teren atât de mare și majoritatea oamenilor strigau pentru mine. Nu știu dacă erau români, dar eram foarte fericită când îi auzeam. Îmi dădeau foarte multă energie”, a declarat Gabriel Ruse, pentru treizecizero.ro.

Gabriela Ruse a dezvăluit că a trecut prin momente grele și că a fost la un pas să se lase de tenis în urmă cu câteva luni.

‘Acum trei luni eram în situația de a mă lăsa de tenis. Marcel (n.r. – Marcel Miron – foto, antrenorul Gabrielei) m-a sfătuit să lucrez în continuare cu el și să-l ascult și că rezultatele vor veni. Și așa a fost. Mă gândeam să mă las pentru că simțeam că nu mai pot să joc la un nivel atât de înalt. Simțeam că mă plafonasem și că nu mai pot reveni după acea accidentare foarte urâtă la genunchi. Până la urmă, am ascultat de el, iar rezultatele au venit’, a adăugat jucătoarea de tenis


https://www.libertatea.ro/sport/cine-este-gabriela-ruse-jucatoarea-care-a-chinuit-o-pe-agnieszka-radwanska-2315457


         

Gabriela Ruse, noua Simona Halep: “Înainte să mă apuc de tenis am fost cântăreață”

publicat MIERCURI, 18 IULIE 2018 18:46

Îi plăcea la nebunie să cânte, dar odată ajunsă pe terenul de tenis, s-a îndrăgostit de acest sport iremediabil. A luptat pentru ceea ce şi-a dorit şi a trecut prin multe obstacole, pentru a ajunge acolo unde este acum. Ambiţia ei a fost nemărginită şi a avut momente când a simţit că nu mai poate, însă nu a cedat. Noua Simona Halep spune totul despre culisele sportului alb.


https://a1.ro/video/antenastars/star-news/gabriela-ruse-noua-simona-halep-inainte-sa-ma-apuc-de-tenis-am-fost-cantareata-id785512.html