Media

    

Gabriela Ruse a făcut spectacol pe plaja din Maldive, iar Emma Răducanu i-a comentat imediat!

Gabriela Ruse (26 de ani) și-a petrecut vacanța în destinația preferată a vedetelor din circuitul WTA, iar Emma Răducanu (21 de ani) a apreciat imaginile cu prietena ei.

Gabriela Ruse a mers în Insulele Maldive, sportiva din România făcându-și altfel un cadou binemeritat la capătul unui sezon pe care l-a încheiat en fanfare.

Ruse a disputat finala turneului WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca, însă o accidentare a împiedicat-o să triumfe în fața propriilor fani (3-6, 4-6 cu Tamara Korpatsch). De asemenea, Gabi a pus umărul la victoria naționalei de Billie Jean King Cup a României, 4-0 cu Serbia.

Gabriela Ruse a făcut spectacol în destinația preferată a vedetelor din WTA

Gabriela Ruse le-a arătat fanilor imagini spectaculoase cu ea în Maldive, acolo unde și-a petrecut vacanța și liderul WTA Iga Swiatek. De asemenea, partenera de dublu a Gabrielei, Marta Kostyuk, a ales Insulele Maldive ca variantă de relaxare înaintea sezonului 2024.

Emma Răducanu a reacționat imediat la postarea Gabrielei Ruse din Maldive, iar campioana de la US Open 2021 care reprezintă Marea Britanie i-a trimis româncei mai multe emoticoane cu ochi în formă de inimioare. Emma a reluat antrenamentele după ce a suferit mai multe operații, ea plănuind să revină pe teren în luna ianuarie.

Gabriela Ruse și Emma Răducanu au devenit prietene înainte ca britanica de origine română să scrie istorie la US Open. Ele s-au apropiat și mai mult când Emma a devenit o prezență constantă la turneele WTA. În noiembrie 2021, Ruse a fost invitata lui Răducanu la un meci demonstrativ desfășurat la Royal Albert Hall, din Londra.

Cum s-a legat prietenia dintre Gabriela Ruse și Emma Răducanu

Gabriela Ruse a dezvăluit cum s-a împrietenit cu Emma Răducanu: „Eu m-am imprietenit cu Emma de dinainte să ajungă această stea. Este o persoană extraordinară cum am mai spus-o şi inainte.

Este una dintre prietenele mele cele mai bune şi cred că este bine să ai aşa o legatură măcar cu o pesoană din tenis pentru că noi călătorind atât de mult mereu cumva avem nevoie şi de aceste mici prietenii. Emma este o persoană draguţă şi e modestă şi ruşinoasă.

I-am trimis câteva poze de Crăciun cu masa noastră şi s-a bucurat să vadă. Ea fiind singură de Craciun cred că i-a fost destul de rău. Şi imi pare foarte rău pentru că s-a infectat cu acest virus. Sper să se facă bine cât mai curănd şi să ne vedem in Australia sănătoase”, spunea Gabi Ruse, atunci când Emma Răducanu a suferit de Covid.


https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/gabriela-ruse-a-facut-spectacol-pe-plaja-din-maldive-iar-emma-raducanu-i-a-comentat-imediat-foto-19784823


    

Top 3 rezultate ale tenisului românesc în 2023: Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse au strălucit cel mai puternic

Tenisul feminin românesc încheie sezonul 2023 cu patru jucătoare în top 100 WTA: Sorana Cîrstea (26 WTA), Ana Bogdan (66 WTA), Irina Begu (75 WTA) și Jaqueline Cristian (91 WTA). 

Sorana Cîrstea, cele mai mari performanțe ale tenisului românesc în 2023

În stagiunea recent încheiată a circuitului WTA, Sorana Cîrstea este jucătoarea care a reprezentat România cu cel mai mare succes.

Sportiva din Târgoviște a jucat sferturi de finală în turneul de mare șlem de la New York, a participat în penultimul act al competiției WTA 1000 de la Miami și a jucat faza ultimelor opt la Indian Wells.

Sfertul de finală jucat la US Open, egalarea celui mai bun rezultat în turneele de mare șlem

Sorana Cîrstea în 2023

sfert de finală la US Open

semifinală la Miami

sfert de finală la Indian Wells

În ediția 2023 a Openului American, Sorana Cîrstea a reușit victorii mari, împotriva Elenei Rybakina – fostă câștigătoare la Wimbledon – și Belindei Bencic – campioană olimpică en-titre pentru a pătrunde în faza sferturilor de finală.

Cîrstea și-a egalat cel mai bun rezultat al carierei în turneele de mare șlem, după sfertul de finală jucat la Roland Garros, în 2009, după o victorie istorică semnată atunci în detrimentul Jelenei Jankovic, scor 3-6, 6-0, 9-7. 

În plus, Cîrstea a debutat anul într-o manieră fantastică, legând un sfert de finală la Indian Wells de o semifinală atinsă la Miami, unde s-a bătut de la egal la egal cu Aryna Sabalenka (2 WTA). 

Gabriela Ruse: finala jucată la Transylvania Open și semifinala de la Melbourne anunță un 2024 care îi poate schimba cariera

Din generația mai tânără, Gabriela Ruse a reușit o serie de confirmări care propun un sezon 2024 și mai bun pentru jucătoarea de 25 de ani, născută la București.

Ruse a jucat semifinală în Openul Australiei, în proba de dublu feminin, dar și finală în turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca, intitulat Transylvania Open. 

La Cluj-Napoca, Gabriela Ruse a dispus de Alycia Parks și Rebeka Masarova pentru a-și face loc în ultimul act al competiției, un rezultat care a surprins plăcut și le oferă fanilor tenisului românesc speranțe înnoite înainte de Transylvania Open 2024, turneu care va fi transmis la PRO Arena și VOYO în perioada 5-11 februarie 2024. 


https://www.sport.ro/tenis/top-3-rezultate-ale-tenisului-romanesc-in-2023-sorana-cirstea-si-gabriela-ruse-au-stralucit-cel-mai-puternic.html


    

Transylvania Open revine și în 2024 și se mută în februarie!

Transylvania Open va fi în calendarul circuitului profesionist feminin și în sezonul următor, au anunțat în această dimineață organizatorii turneului, încheind astfel temerile că turneul clujean nu își va mai găsi un loc în 2024.

În schimb, Transylvania Open își va schimba datele de desfășurare, trecând din finalul sezonului în începutul lui. Astfel, TO 2024 va avea loc între 3 și 11 februarie, luând startul la o săptămână distanță de încheierea Australian Open.

Este al patrulea sezon la rând în care Transylvania Open, singurul turneu WTA 250 din România, se desfășoară. Inaugurată în 2021 pe baza unei licențe temporare, în contextul în care pandemia a dat peste cap calendarul WTA, competiția s-a putut întoarce în 2022, an în care a câștigat și titlul de cel mai bun turneu din lume la categoria lui.

În 2023, odată cu revenirea turneelor din China în calendar, TO a fost la un pas să nu mai aibă loc din cauza lipsei unei licențe disponibile, ajungându-se până în punctul în care organizatorii filmaseră un video și erau pregătiți să facă anunțul opririi turneului. Dar în cele din urmă echipa clujeană și WTA au găsit o soluție de ultim moment, iar turneul a mers mai departe, cu ceea ce mulți au simțit că a fost cea mai reușită ediție dintre cele trei. În plus, echipa organizatoare a TO a fost, pentru o vreme, și în cărți pentru găzduirea WTA Finals.

Pentru 2024, erau de anticipat aceleași probleme vizavi de incertitudinea licenței, iar la încheierea ediției din octombrie, TO nu a anunțat o dată certă a revenirii, directorul turneului, Patrick Ciorcilă, menționând la ceremonia de premiere doar că „ne vom auzi curând”. De asemenea, prima variantă a calendarului WTA pe 2024, publicat – pentru prima oară în câțiva ani – cu multe săptămâni înainte de finalul anului, nu mai includea și Clujul.

Organizatorii clujeni au dat de înțeles că sunt interesați să cumpere o licență, dacă vreuna va fi disponibilă (lucru în sine complicat). Însă contextul ține și de datele de desfășurare disponibile într-un calendar tot mai aglomerat, care suferă constant reașezări și permutări.

Aceste probleme au fost rezolvate, cel puțin pentru 2024, prin mutarea turneului în februarie. Transylvania Open, care rămâne și pentru a patra sa ediție la categoria 250, se va desfășura în aceeași săptămână cu turneul WTA 500 de la Abu Dhabi, acestea fiind și singurele două turnee ale săptămânii 5 din sezonul 2024.

Mutarea din octombrie în februarie vine la pachet și cu avantaje mai puțin vizibile la prima vedere. De unde, în octombrie, pe final de an, turneul era mai vulnerabil la retragerile jucătoarelor, lucru constatat și la ultima ediție, mutarea lui în februarie, în plin start de sezon, înseamnă că TO va avea acum loc într-o perioadă în care jucătoarele aleargă după meciuri și puncte în clasament. Februarie a fost întotdeauna o lună în care jucătorii și jucătoarele au spus că au nevoie de meciuri în picioare, mai ales cei care ies devreme de la Australian Open și au apoi de așteptat până să revină pe teren.

Lucrul acesta, plus circumstanțe speciale de clasament (jucătoare cu nume care revin după perioade lungi de absență, altele care au nevoie de puncte pentru a urca în top), pot asigura un entry list și mai valoros pentru ediția din februarie.

În contrapartidă, din 2024 intră în vigoare un complicat sistem de reguli de participare la turneele WTA250 pentru jucătoarele din primele 30 de poziții ale clasamentului WTA. De exemplu, în săptămânile în care au loc atât un 500, cât și un 250, jucătoarele din Top 30 au obligația să joace la turneul de 500 (dacă rankingul le-a permis să intre pe entry list), afară de cazul în care primesc o excepție (și au dreptul la 2 excepții pe an). Astfel de excepții pot fi acordate campioanei en-titre, dacă aceasta vrea să-și apere titlul, unei jucătoare din țara organizatoare și unei jucătoare clasate între locurile 11-30.

În săptămânile în care nu există decât un turneu WTA250 în program (nu e cazul TO), o singură jucătoare de Top 10 poate participa.

Premiile la turneele WTA 250 sunt prognozate să crească cu 33 la sută între 2023 și 2033. Întregul buget cu care operează Transylvania Open variază în jurul a 1,5 milioane de euro pe ediție.

Dincolo de premiul primit pentru cel mai bun turneu din circuit la categoria sa, Transylvania Open a impresionat constant prin calitatea întregului pachet pe care l-a oferit, de la confortul pentru jucătoare și echipele lor, până la experiența fanilor, fiind constant evaluată drept o competiție mult peste nivelul la care e încadrată.

Acum, prin această a patra ediție, TO își asigură și continuitatea pe care și-a dorit-o încă din start și prin care încearcă să facă o diferență.


https://www.treizecizero.ro/news/transylvania-open-revine-si-in-2024-si-se-muta-in-februarie?fbclid=IwAR3niIFQAVk2j79g1nODqWKwe53FsXHlXFtd5PeEx37Q8MttChqdQ_d_xKU_aem_AYZxPqwQLPCgXSuYAF9s4gCy17Qc8C4HbSLF8t6hRHHLYs-2PJZ3Ups8RepWBPeSpKA


         

Zidul Hamburgului

Emoțiile primei finale jucate pe teren propriu au curs pe tot Someșul de ieri și până astăzi, ajungând în casa fiecărui cetățean din Cluj–Napoca. O nouă șansă pentru un nou trofeu cucerit de o româncă în țara ei natală. Tot Clujul simte această oportunitate și se încarcă cu speranța că la finalul unei simple duminici, România ar putea avea din nou o campioană în circuitul WTA. Începând cu sezonul 2013, țara noastră a avut cel puțin o jucătoare care să ridice minim un trofeu WTA 250 deasupra capului an de an.

La startul meciului, bateriile sunt încărcate la maxim, încă puțin și vor cădea siguranțele de la BT Arena la câtă energie este în sală. Dacă ar fi existat un scenariu în care să fii fost deschisă și cealaltă jumătate de arenă, posibil ca Sala Polivalentă să se fi transformat într-un loc periculos asupra sănătății auditive. Ziua a început cu finala de la dublu acolo unde s-a impus perechea britanico-elvețiană Jodie Burrage/Jil Teichmann, 6-1 6-4. Primul trofeu de dublu câștigat de Teichmann a venit la Hamburg 2021. Din păcate, simetria nu s-a păstrat.

Starea de nervozitate s-a simțit din primul game pentru ambele jucătoare. Dacă este o finală de turneu 250, nu înseamnă ca este una ușoară. Puteți să o întrebați pe Karolina Muchova, sportivă cu un sigur titlu în carieră, exact ca Gabi Ruse, cu exact același număr de finale. Una este calificată la Turneul Campioanelor, cealaltă în afara top 100, pentru moment.

Strategia corectă

Korpatsch a avut strategia tactică bună, căutând cât de des putea reverul lui Ruse. Iar enervanta ei defensivă și mișcare dintr-o parte în alta au făcut-o pe Gabi să lovească mingi suplimentare și să greșească mai des decât a făcut-o până acum în turneu. Iar după ce Gabi ieșise în repetate rânduri din starea de confort, greșind în câteva schimburi lungi, s-a dezechilibrat psihic și a început să piardă punctele chiar mai repede, pe mingea cu care urma să atace, nu pe mingea cu care ar fi putut încheia punctul. Apărarea lui Korpatsch a destabilizat-o mental.

Și după ce că Gabi a început să trimită mingi în fileu sau în out, nici Korpatsch nu a mai trimis eronat după ce a fost condusă cu 3-0. A luat primul set cu șase game-uri la rând, un bagel teoretic care a lăsat un gol în stomac oamenilor din BT Arena. 

Problemele fizice

La 4-3 pentru adversară, Gabi a cerut în time-out, acuzând durere în gamba stângă. Limbajul ei corporal se schimbase față de semifinală. Nu mai era acel dat din cap înainte și înapoi care să confirme buna dispoziție de joc, ci a apărut datul din cap în stânga și în dreapta dezaprobator și demoralizator. Gabi a continuat deși plângea de durere. La un moment a avut un strigăt neajutorat către echipa sa: “Nu mai pot!!”. Cu siguranța durerea era la un nivel care nu îi permitea să se gândească și la altceva, cum ar fi strategia de a reveni în meci. La conferința de presă, Gabi a spus că durerea a apărut la 2-0 și că dacă nu ar fi fost în România în fața unui asemenea public s-ar fi retras.

Apogeul durerii

Al treilea game din setul trei a fost o sfâșietoare derulare de stranii evenimente. Strigăt de frustrare din partea lui Gabi care apoi s-a descălțat înainte de a servi pentru a face niște mișcări cu piciorul stâng, urmate de un serviciu din mână pentru că pur și simplu nu mai putea să își pună greutatea în piciorul stâng. Utlerior a îngenuncheat pe teren, s-a dus la geantă, a luat un calmant probabil, în timp ce fizioterapeutul a mai intervenit câteva secunde.

Korpatsch a făcut 5-2 continuând în aceeași notă, iar efectul acelui calmant abia atunci a părut că a venit. Combinat cu starea “nimic de pierdut” din acel moment și cu publicul superb, s-a făcut 5-4. Gabi și-a dat jos bandajul care îi fusese pus pe gambă și a avut cele mai bune momente din joc din al doilea set. Avântul ei a venit prea târziu din păcate și nu a putut prelungi meciul, deși a dat realmente totul pe teren în această finală. Gabi Ruse va urca 61 de locuri în clasament și este mai aproape de top 100, acolo unde îi este locul. Rezultatul acestui meci nu schimbă cu nimic importanța acestei săptămâni. Mesajul transmis de ea rămâne același: Gabriela Ruse s-a întors.

Să precizăm și o coincidență, pentru cine mai crede în ele. Tamara Korpatsch este născută în Hamburg, locul unde Gabi Ruse a câștigat primul și singurul ei turneu WTA din carieră. Acum, jucătoarea de 28 de ani care a fost astăzi pe teren precum un zid, și-a luat revanșa pentru Andrea Petkovic, faimoasa sportivă din Germania pe care Gabi a învins-o pentru titlul ei din 2021.


https://welovesport.ro/stiri/zidul-hamburgului-28802