Motivul horror pentru care Gabriela Ruse a declarat forfait de la Australian Open, la doar câteva zile după meciul spectaculos cu Emma Răducanu

Gabriela Ruse (România, 134 WTA) s-a retras înaintea turneului de la Australian Open atât din proba de simplu, cât și de la dublu, dintr-un motiv dureros.

Fanii Gabrielei Ruse au rămas înmărmuriți, după ce jucătoarea din România a declarat forfait pentru Australian Open, duminică, înaintea tragerii la sorți a meciurilor din calificări.

Ruse a jucat un meci spectaculos în compania Emmei Răducanu, în urmă cu doar cinci zile, scor 6-3, 4-6, 7-5 pentru britanică, în primul tur la Auckland (Noua Zeelandă). Sportiva noastră promitea să facă spectacol și la Australian Open, numai că o accidentare dureroasă o împiedică să participe la primul Grand Slam din 2024.

Gabriela Ruse a declarat forfait pentru turneul de la Australian Open dintr-un motiv dureros

Gabriela Ruse a suferit o ruptură musculară la nivelul abdomenului, potrivit contului de Twitter WTA Romania, motiv pentru care ratează participarea în ambele probe ale turneului de la Australian Open. Cel mai probabil, Ruse s-a accidentat în timpul unui antrenament, ținând cont că la meciul cu Emma Răducanu de la Auckland nu a avut probleme de ordin fizic.

Ruse trebuia să ia startul în calificările concursului de simplu, iar la dublu era acceptată direct pe tabloul principal, împreună cu ucraineanca Marta Kostyuk. Românca și ucraineanca sunt bune prietene, iar la ediția de anul trecut au reușit o performanță superbă, ajungând până în semifinale (2-6, 2-6 cu Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova).

Gabriela Ruse a fost înlocuită cu canadianca Stacey Fung (241 WTA) pe tabloul de calificări la Australian Open, unde vor evolua trei românce: Irina Bara (181 WTA) se va duela în primul tur al calificărilor cu Yuliya Hatouka (Belarus, 211 WTA), Miriam Bulgaru (191 WTA) se va lupta cu Ye-Xin Ma (China, 219 WTA), iar Andreea Mitu (218 WTA) o va înfrunta pe Talia Gibson (Australia, 236 WTA). Sorana Cîrstea (26 WTA), Ana Bogdan (66 WTA) și Jaqueline Cristian (87 WTA) sunt acceptate direct pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Melbourne.


https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/motivul-horror-pentru-care-gabriela-ruse-a-declarat-forfait-de-la-australian-open-la-doar-cateva-zile-dupa-meciul-spectaculos-cu-emma-raducanu-19804820