Gabriela Ruse este din nou într-o finală de turneu WTA

După doi ani, Gabi Ruse va juca din nou o finală WTA 250, după o performanță care a amintit de vara lui 2021. Românca a învins-o în 80 de minute pe Rebeka Masarova, 6-1 6-4.

Dj-ul competiției a stabilit de dinaintea primului punct ritmul meciului atunci când a pus celebrul “We Will Rock You” care a fost preluat de public prin aplauze și bătăi de picioare. De la început până la final, atmosfera a fost fabuloasă. Parcă eram la finala Billie Jean King Cup care se juca și în România cu jucătoarele noastre în finală, nu la o semifinală de turneu 250. Bine, nici nu e nici orice fel de turneu 250, ci cel mai bun turneu de acest nivel, votat de jucătoare. “Luptă, Gabi și Hai, Gabi” s-au transformat la un moment dat în RO-MÂ-NI-A. Chiar ea a spus la interviul de pe teren: “M-am simțit ca și cum ar fi jucat România.”

Gabriela Ruse nu a venit la această semifinală de la hotel. Ea a rămas undeva în BT Arena după meciul cu Arango și la ora 17:00 când a intrat și Masarova pe teren, Ruse s-a simțit ca și cum ar fi luat o pauză de seturi după acel 6-1 din decisiv administrat lui Arango. A început meciul cu iberica cu două break-uri și era într-o serie de nouă game-uri câștigate la rând. Întreaga arenă și-a pus la o laolaltă încrederea și a trimis-o prin aplauze către Gabi ca ea apoi să o folosească pentru retururi inspirate la foc automat.  

Rebeka Masarova nu a câștigat game în primul set pe serviciul ei. Gabi a jucat fantastic, mai bine decât ieri, a părut pur și simplu în transă. La un moment dat la 5-1 40 egal, a trimis un retur în fileu. Liniște deplină în sală, parcă mulțimea nu mai văzuse niciodată un retur ratat atât de neobișnuit a fost. Primul set a fost o poveste, româncă a jucat atât de bine, a fost atât de concentrată, pur și simplu li s-a făcut pielea de găină oamenilor din BT Arena.  

Uneori însă, atunci când o jucătoare este atât de focusată și totul merge excelent timp de un set, urmează o cădere. Din fericire, Ruse a fost atât de sus, încât și dacă nivelul ei a scăzut un pic, tot era la mare înălțime. Masarova se uita cu telescopul după ea. Primul game câștigat de iberică cu serviciul ei a venit la 4-2 pentru Ruse în setul doi, adică la al șaptelea ei game jucat cu serviciul. De atunci a mai făcut încă unul și atât, pentru că Gabi a continuat să returneze precum viața ei ar fi depins de asta. Rebeka Masarova a și strâns la duble greșeli că dacă ar fi fost perle acum avea cel mai frumos colier din lume.

A treia jucătoare

Dacă la fotbal este deja un clișeu conceptul de al 12-lea jucător, în tenis nu sunt atât de dese momentele în care un public poate împinge soarta meciului în vreun fel. Oamenii minunați din tribune și-au dorit însă revanșa după ce Masarova le-a învins și pe Bulgaru și pe Bogdan, iar la final i-au oferit lui Gabi un veritabil și bine meritat “standing ovation” după ce jucătoarea le-a oferit ce își doreau. După interviul de pe teren, Ruse a continuat să semneze autografe pentru fani în timp ce alte patru jucătoare erau deja pe teren pentru a doua semifinală de dublu.

A fost un meci-celebrare, cu multe emoții transmise reciproc dinspre și către tribune de Gabriela Ruse. Dar petrecerea oficială are loc mâine, pentru că România are din nou o jucătoare într-o finală WTA, lucru care nu s-a mai întâmplat din iulie 2022, atunci când Ana Bogdan ceda ultimul act la Varșovia.


https://welovesport.ro/stiri/gabriela-ruse-este-din-nou-intr-o-finala-de-turneu-wta-28784